سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع مخازن اسید

مخزن اسید  و اسیدهای خورنده :

در صنایع گوناگون و یا حتی ممکن است در بسیاری از منازل برخی از مواد شیمیایی خورنده که قدرت واکنش پذیری بالایی دارد، وجود دارد که همواره ذخیره سازی آن ها نیازمند دانش و ابزار و تجهیزات ویژه ای می باشد. مخزن اسید همان محفظه ای است که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد. برای هر نوع سیال خورنده می بایست از مخزن اسید با ویزگی های منطبق با اسید مربوطه استفاده نمود. مخزن اسید با متریال مختلفی ساخته می شود که هر یک قدرت تحمل فشار و دمایی خاصی داشته و چگالی اش متناسب با چگالی سیال انتخاب می گردد. اسیدها دارای دانسیته و ویسکوزیته مختص می باشند که تعیین کننده میزان واکنش پذیری آن با اجسام مواد دیگر می باشد. بسیاری از اسید حتی به شدت با آب واکنش نشان می دهند. مخزن اسید باید با داده ها و محاسبات ریاضی و شیمیایی خاص و دقیق مطابق استانداردها و اصول مهندسی طراحی گردد تا از بروز حادثه جلوگیری شود و امنیت افرادی که با این مخازن و اسیدها در ارتباط هستند در دراز مدت حفظ گردد. در ذیل به شما کمک خواهیم که با ویژگی ها چند نوع اسید و مخزنی که ایده آل برای نگهداری ان می باشد اشنا شوید.

مخزن اسید نیتریک :

پیش از آن که بدانید که نوع مخزن برای نگهداری اسید نیتریک مناسب است باید به این سوال که اسید نیتریک چیست؟ یه یک پاسخ داده شود. اسید نیتریک یا نیتریک اسید (Nitric Acid  ) با فرمول شیمیایی HNO3 که با نام های جوهر شوره، نیترات هیدروژن و اسید ازته نیز شناخته می شود، یک اسید معدنی بی رنگ بسیار قوی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. اسید نیتریک خالص بی‌رنگ است، اما با گذشت زمان و به دلیل تجزیه به اکسیدهای نیتروژن و آب، به مرور تغییر رنگ داده و زردرنگ می شود. دانسیته اسید نیتریک  1/51 گرم بر سانتی متر مکعب است و دارای بوی تند و زننده ای است. همین میزان واکنش پذیری و خورندگی موجب می گردد تا  هنگامی که با اسیدی قوی و خورنده مانند اسیدنیتریک سروکار دارید، انتخاب مخزن مناسب برای این اسید اهمیت پیدا می کند.

کاربردهای اسید نیتریک:

از اسید نیتریک در چه صنایع و کاربردهایی استفاده می شود. اصلا از اسید نیتریک برای تولید چه موادی استفاده می گردد.

با  ترکیب  اسید نیتریک با آمونیاک و واکنش پذیری آنها شما به نیترات آمونیوم دست می یابید . نیترات آمونیوم یکی از کودهای شیمیایی مورد استفاده در بخش کشاورزی می باشد. از دیگر کاربردهای اسید نیتریک می توان به بازیافت ضایعات در صنایع الکترونیکی و همچنین استخراج طلا اشاره کرد. از دیگر کاربردهای اسید نیتریک می توان به استفاده آن در سوخت موشک به عنوان اکسید کننده نیز اشاره کرد. واضح است که اسید نیتریک ماده شیمیایی خطرناکی است و استفاده و ذخیره سازی نامناسب آن خطرات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. بنابراین در این صنایع از مخزن اسید مناسب جهت سیو اسید نیتریک می بایست استفاده نمود.

مخزن اسید ویژه نگهداری اسید نیتریک :

استفاده از مخزن پلی اتیلن که با استفاده از فرآیند قالبگیری دورانی تولید شده است ، یک راه حل مناسب برای ذخیره سازی اسید نیتریک است که به واسطه ساختار مواد اولیه و نوع فرآیند، در برابر این اسید قوی و خورنده مقاوم است و همچنین از نظر اقتصادی گزینه ای مناسب است. مخازن پلی اتیلن تولیدی شرکت پایپ گستر این توانایی و قدرت را دارند که اسید نیتریک را بدون هیچ مشکلی برای مدت زمان معین بصورت کاملا ایمن ذخیره نمایند. همکاران بنده آماده پاسخگویی به نیاز و سوالات و درخواست شما مشتریان عزیز می باشند. بنابراین از شما تقاضا می نماییم  جهت انتخاب مخزن مناسب برای ذخیره سازی اسید نیتریک با توجه به غلظت، دما و شرایط نگهداری نیتریک اسید و اطلاع از لیست قیمت مخازن، با کارشناسان فروش شرکت پایپ گستر تماس بگیرید.

مخزن اسید سولفوریک :

یکی دیگر از اسیدهای پرکاربرد و خورنده  اسید سولفوریک می باشد. مخزن اسید سولفوریک با توجه به خاصیت این اسید، باید ویژگی هایی داشته باشد تا بتواند در برابر خاصیت خورندگی و فشار آن مقاومت کافی را داشته باشد. در ادامه شما را با ویژگی ها و خواص شیمیایی اسید سولفوریک آشنا نموده و به شما مخزن اسید مناسب جهت ذخیره سازی اسید سولفوریک را پیشنهاد خواهیم داد و به شما خواهیم گفت که مخزن اسید سولفوریک چه ویژگی هایی باید داشته باشد و ضمنا به بررسی مخزن  ذخیره اسید سولفوریک، تولید شده از پلی اتیلن با کیفیت 3840 خواهیم پرداخت.

اسید سولفوریک :

 اسید سولفوریک یکی از معروفترین مایعات اسیدی است که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارد. این اسید را با فرمول H2SO4 نمایش می دهند. این اسید همواره به صورت مایع رقیق و بی رنگ در آب حل شده است. برای ذخیره سازی و نگهداری آن برای مصارف صنعتی در حال حاضر به صرفه ترین و امن ترین روش ذخیره سازی بوسیله مخازن پلی اتیلن است. البته هر مخزن پلی اتیلنی برای این کار مناسب نبوده و باید ویژگی هایی داشته باشد تا از جهت ذخیره سازی مطمئن و ایمنی خیالتان آسوده باشد.

ویژ گی های مخزن اسید سولفوریک :

اسید سولفوریک خاصیت خورندگی بالایی دارد. ضمن اینکه در غلظت های بالا دارای خاصیت قوی خشک کنندگی و اکسید کنندگی است. چگالی این ماده برابر باg/cm3  1.84 است در نتیجه مخزن ذخیره و نگهداری اسید سولفوریک باید بتواند در برابر موارد بیان شده سازگاری و مقاومت کافی داشته باشد. ضمن اینکه عموماً مخازن پلی اتیلن برای ذخیره سازی آب با چگالی 1 طراحی و تولید می شوند. به همین دلیل مخزن پلی اتیلن ویژه ذخیره سازی اسید ها باید بتواند با چگالی این مواد نیز سازگاری کامل را داشته باشد.

مخزن قیفی ذخیره اسید سولفوریک :

استفاده از مخزن قیفی ضد اسید باعث می شود تا بتوان تمامی اسید ذخیره شده در داخل مخزن اسید را تخلیه کرد و هیچ میزانی از اسید در کف مخزن باقی نماند و تمییز کردن آن آسان تر باشد.

از کدام نوع پلیمر پلی اتیلن برای ساخت مخزن اسید پلی اتیلن ویژه نگهداری اسید سولفوریک می توان استفاده نمود؟ مخزن پلی اتیلن معمولی قابلیت نگهداری اسید را دارد ؟

از مخزن پلی اتیلن جهت نگهداری و ذخیره سازی آب استفاده می شود. اگرچه می توان درون مخازن پلی اتیلن معمولی، اسید سولفوریک را ذخیره سازی کرد ولی طول عمر مخزن پلی اتیلن کاهش پیدا خواهد کرد و ریسک آسیب پذیری آن افزایش می باید. به همین دلیل استفاده از مخزن پلی اتیلن تقویت شده که به صورت ویژه برای ذخیره سازی اسید ها و مواد شیمیایی خورنده طراحی و تولید شده اند را پیشنهاد می کنیم. ساخت مخازن اسید سولفوریک کار هر تولید کننده ای نیست و حتماً نیاز به تجربه بالا و تجهیزات خاصی است.

مخزن اسید کلریدریک :

با توجه به تنوع موارد کاربردی اسید کلریدریک در صنایع، یکی از مهمترین و بزرگ ترین چالش هایی که مصرف کنندگان این ماده با آن مواجه هستند، مسأله ذخیره و نگهداری اسید است. آگاهی کامل از تمام خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اسید کلریدریک می تواند اصول و قوانین استاندارد برای ذخیره این اسید در مکان های مختلف، تعیین کند.

اسید کلریدریک در طبیعت :

جالب است که بدانید  اسید کلریدریک که یک اسید بسیار قوی و خورنده می باشد در معده انسان یافت می شود! اسید کلریدریک یکی از قسمت های سیستم گوارشی انسان به شمار می رود و نقش بسیار مهمی در هضم غذا ایفا می کند. اگرچه حضور اسید کلریدریک در معده می تواند باعث آسیب زدن به آن شود اما دیواره های معده با لایه های مخاطی و ماهیچه ای بسیار نازکی پوشیده شده اند که بافت معده را از این آسیب محافظت می کنند. این مکانیسم، یکی از شگفتی های آفرینش در بدن انسان است. افرادی که دچار سوء هاضمه هستند و همواره با مشکل سوزش معده مواجه می شوند، دقیقاً در این لایه مخاطی، مشکل دارند. زخم معده نیز ناشی از عدم کار کردن لایه محافظ درون معده فرد است.

از دیگر کاربردهای اسید کلریدریک :

اسید کلریدریک در صنایع مختلف به عنوان مواد اولیه، واکنشگر یا تنظیم کننده PH محیط به کار می رود. در این قسمت قصد داریم به کاربردهای متنوعی از این اسید اشاره کنیم. 10 کاربرد صنعتی اسید کلریدریک عبارتند از:

1- تهیه و تولید ترکیبات آلی نظیر دی کلرواتان و وینیل کلراید؛ این دو ماده به عنوان مواد اولیه در تولید محصولات پلیمری نظیر پلی وینیل کلراید یا PVC استفاده می شوند.

2- تنظیم و کنترل PH محیط در بسیاری از واکنش های شیمیایی و فرآیندهای تولید محصولات، تهیه آب آشامیدنی در تصفیه خانه آب، صنایع غذایی و تهیه داروها بر عهده اسید کلریدریک است.

3- اسید کلریدریک، کاهش دهنده میزان PH آب در استخرهای شنا به منظور ایجاد شرایط مناسب برای شناگرها می باشد

4- استفاده از اسید کلریدریک برای خالص سازی نمک خوراکی.

5- کاربرد هیدروکلریک اسید در پرداخت و تمیزکاری سطوح فلزی مانند استیل و رفع لکه های روغن، چربی و ... از این سطوح.

6-استفاده از اسید کلریدریک جهت  فرآوری چرم در صنایع چرم و پوست

7- کاربرد اسید کلریدریک در بازیابی تبادل کننده های یونی (مانند رزین های مبادله کننده یون در روش جداسازی).

8- کاربرد اسید هیدروکلریک در تولید ترکیبات معدنی مانند اسید فریک و کلرات آلومینیوم در فرآیندهای تصفیه آب

9- استفاده از اسید کلریدریک در بخش فرآوری نفت تولید روغن

10- کاربرد اسید کلریدریک در تولید افزودنی ها مانند اسید سیتریک؛ هیدرولیز کننده پروتئین های گیاهی.

بهترین مخزن اسید جهت ذخیره اسید کلریدریک :

فرآیندهای چند مرحله ای، یک راهکار مؤثر را در تهیه مخازن ذخیره سازی اسید کلریدریک معرفی می کنند. طبق این اصل، استاندارد NFS / ANSI 61 مورد تأیید قرار گرفته است. از آنجایی که سیستم های ذخیره سازی اسیدها در صنایع اهمیت زیادی دارند، قوانین سختگیرانه ای برای این منظور اجرا می شوند. مهم ترین نکته در ذخیره سازی اسید کلریدریک در مخازن این است که مخازن و روش ذخیره و نگهداری دقیقاً مطابق با استانداردهای جهانی باشد. این ماده اسیدی بسیار خورنده است و احتمال زیادی وجود دارد که مخازن را سوراخ کرده و به بیرون نشت پیدا کند. در این صورت، مهار اسیدهای نشت شده به محیط زیست، کار بسیار دشواری خواهد بود. زمینه سازی برای جلوگیری از نشت اسید، طبق استاندارد ساخت مخازن اجرا می شود.

توجه به عواملی نظیر فشار مخزن، جوشکاری، ابعاد و حجم مخازن اسید کلریدریک، ارتفاع مخزن از زمین، رنگ کاری دیواره، عدم تابش نور مستقیم خورشید به اسید، جنس مخزن و اتصالات، رعایت نکات ایمنی کار با اسیدها و آموزش کارکنان، همه جزو نکات مهمی هستند که در روش های ذخیره و نگهداری اسید کلریدریک، لازم و ضروری می باشند. از طریق تماس با کارشناسان پایپ گستر می توانید مخزن ااسید مناسب ذخیره سازی اسید کلریدریک و یا سایر اسیدها را انتخاب و خریداری نمایید.